Kurser

”Hand till hand” – för dig som är eller har varit utsatt för våld i nära relation

Courage 4 Life anordnar två gånger om året kurs för dig som är eller har varit utsatt för våld i nära relation. Kursen heter ”Hand till Hand”. Vid fem tillfällen träffas gruppen för att stärkas, hjälpas och ledas framåt och ut ur våldet.

Under hösten 2018 och våren 2019 hålls kursen i Centrala Göteborg. 

För anmälan och frågor maila oss på info@courage4life.com

Mentorutbildning – för dig som vill arbeta ideellt i vår organisation.

För dig som vill göra skillnad och därför vill arbeta i vår organisation finns en utbildning där du får ”bra kött på benen” för att kunna möta, stötta och hjälpa  en våldsutsatt kvinna eller man.

I utbildningen får du bla. lära dig vad våld i nära relation är på ett bredare plan. Hur människan fungerar i kris, vilka olika faser man går igenom och hur man som mentor kan förstå, hjälpa och stötta. Du får lära dig om och lagar, risker, samhällsstrukturer vid ett hjälpbehov och mycket mera.

Vi träffas under två halvdagar alternativt 4 kvällar. Utbildningen är helt kostnadsfri, inkl. utbildningsmaterial. Lunch bekostar du själv och fika betalar du till självkostnadspris.

Efter genomför utbildning kommer du, med flera, att tillhöra en handledare vilken alltid finns till din hjälp och som ditt stöd. Ni i denna grupp kommer att stötta varandra och bli ett gott gäng. Gruppen, tillsammans med andra mentorgrupper kommer 4-6 gånger per år att träffas för vidareutbildning, workshops och för att dela erfarenheter och tips med varandra. Ibland hittar vi på något kul ihop utöver detta.

Utbildningen går hösten 2018 (November) samt våren(April/ Maj) 2019 i centrala Göteborg. 

Läs mera under rubriken ”Bli mentor hos oss”.

Är ni ett gäng på minst 4 stycken personer som önskar bli mentorer (och att någon av er vill arbeta som gruppledare), men bor lång från Göteborg? Hör då av er, i vissa fall kan vi komma till er med utildningstemet.