Vi har inte gått under jorden….

Vi har inte gått under jorden.…vi har bara Corona-paus. Vi väntar som bara den på att snart få dra igång igen, men utbildningar, möten, träffar. Men än så länge så måste vi anpassa oss efter rådande omständigheter.

Vi vet att våldet i nära relation inte upphör bara för att Covid-19 gjort intrång i allas våra liv. Nä, utan vi vet att våld i nära relation istället ökat. Vi tänker ständigt på alla er som sitter fast i en våldsrelation, på alla er som inte vågar lämna, på alla er som inte kan. Vi tänker på er som lever med en förövare som är din man, din fru, din sambo, din särbo, din partner, din flickvän, din pojkvän, din syster, din bror, din moster, din farbror, din farmor, din mormor, din mamma eller din pappa.

Vi vet att det känns fruktansvärt ensamt och övergivet att befinna sig i denna situation och vi vet att man succesivt ger upp, tappar lusten att hoppas, tappar tron på allt, på sig själv, på samhället, vänner och familj och på hen. Vi vet att man ofta döljer våldet och den psykiska misär man lever i. Ingen får veta. Vi vet vilken sorg, rädsla, skuld och skam man oftast bär på och vilken förvirring som råder djupt där inne i själ och hjärta.

Men vi vet också att DU som lever med våld i nära relation INTE är korkad, dum i huvudet eller mindre värd än någon annan bara för att du lever i detta våld. Vi vet att du inte är mindre vetande eller ointelligent, ”bara för att du lever i våld”. Vi vet att många som aldrig levt med våld i nära relation tror det, och det är ointelligent …och avsaknad av kunskap! Vi vet att du kan vara bilskollärare, banktjänsteman, butikspersonal, sjuksköterska, polis, universitetslektor, förskollärare eller precis vad som helst. Vi vet att VEM SOM HELST kan drabbas av våld i nära relation. Vi vet också att du inte är ensam, att du inte behöver bära på all sorg, rädsla, skuld och skam ensam. Vi finns här, fast det är Covid-19. Vi finns på mailen…. våra mentorer finns där när du behöver stöd, råd och hjälp eller då du behöver någon som bara lyssnar och faktiskt förstår.

Var inte rädd utan skriv till oss. Vi är din vän som faktiskt vet vad du går igenom och som faktiskt förstår, för vi har själva varit där, i våldet.

Stor kram från oss mentorer och ansvariga i Courage 4 Life!

Du gillar kanske också...