Coronaepidemin bidrar till ökat våld i nära relation!

Vi på Courage 4 Life har märkt att våldet i nära relation ökar i samband med karantän, varsel och uppsägningar.

För en redan påfrestad familjesituation kan ex en uppsägning få stor skillnad. Oro och stress kan ge ökad irritation, förtvivlan eller känsla av maktlöshet.

Vi har förstått att det inte bara är i redan våldsutsatta familjer som våldet ökar utan våldet har också gjort entré i familjer där man inte registrerat våldsinslag innan.

Våld i nära relation sker mestadels bakom de stängda dörrarna i hemmet. Ingen ser, ingen hör, förutom eventuellt andra familjemedlemmar och då ofta barn. Barn som lever i en familj där våld förekommer mot den andra föräldern är också våldsutsatta.

En person som utsätts för våld i nära relation hamnar snabbt i en normaliseringsprocess som blir mycket svår att ta sig ur. Allt som tiden går ju grövre blir våldet och den allra mest farliga perioden blir om och då den våldsutsatta beslutat sig för att lämna. Att förlora makten över den man brukar våld över är det värsta som kan hända en våldsutövare, och personen gör oftast allt den kan för att inte förlora detta.

Då om någon gång behöver en våldsutsatt stöd. Det är ett beslut och en handling som kräver oerhört mycket mod, och planering, stöd och hjälp kan göra en väsentlig skillnad.

3 av 5 personer återgår till det våldsamma förhållandet pga. hot, trakasserier och maktutövande.

Våra mentorer är specialiserade på att hjälpa just dig som lever i våld, som vill ha hjälp och stöd att lämna eller som har lämnat men behöver stöd och hjälp att komma vidare.

Mejla oss, sms:a eller ring. Vi finns för dig, helt kostnadsfritt.

Mejl: info@courage4life

Mobil: 070-288 66 45

Du gillar kanske också...